fredag 29 februari 2008

Bara 25 dagar kvar till bf

Jag är väldigt känslig just nu, börjar gråta för minsta lilla och är allmänt gråtmild. Tur att det är övergående, lite jobbigt att bli tårögd hela tiden. Tänkte faktiskt bjussa på en bild av mig själv, har kommit på knepen för att ta en hyfsat ok gravidbild:
Ha helsvarta kläder - man ser smalare ut
Ta en suddig bild - konturerna blir inte så skarpa
Titta ner - dubblehakorna syns inte då
Sen blir resultatet såhär!

v.36+1

måndag 25 februari 2008

Less

Jag är less på att vara tung och klumpig, jag är less på att ha ont, jag är less på att vara gravid! Nä men allvarligt talat, idag var jag upp på stan och träffade några vänner, men tydligen var det lite för mycket för mig just nu. Har varit jättetrött och slut resten av dagen, dessutom blir jag snäsig och gnällig mot maken. Hade glömt hur tungt det är på slutet och nu har jag ju ändå minst en månad kvar, hur ska detta gå, kan ju inte gå omkring och vara sur i en månad :(.

Som tur var trivs lilleman super på nya dagiset och har blivit riktig go på sistone. Vi (eller jag) klippte faktiskt hans hår i helgen, bara i nacken och runt öronen. Tycker det ser lite tokigt ut, men hans far är mycket nöjd med hans mer "pojkaktiga" utseende. Själv gillade jag nog det långa bättre.

Pimpar upp inlägget med några härliga bilder på finaste I, så blir jag lite påmind också om varför det är såååå värt att vara gravid, även sista månaden ;).

Myser på schläsongen
Nybadad

torsdag 21 februari 2008

v.35+0 och barnmorskebsök

Kan inte riktigt fatt att det bara är 35 dagar kvar!! Idag var jag till barnmorskan och min ordinare var äntligen tillbaka, skönt! Allt såg bara bra ut och han sjunkit ned med huvudet nu fast det är fortfarande ruckbart, dessutom är jag mycket nöjd med mina siffror och mått :D.

Hjärtljud: 140 (lite lägre än sist)
Blodtryck: 95/65 (lågt och fint)
SF: 34 (+4 cm sedan v.31)
HB: 135 (bättre än sist, 127)
Vikt: +6,5 kg sedan inskrivning

Bjussar inte på någon bild den här gången, man kanske det kommer en senare ;).

måndag 18 februari 2008

Ny vecka, nytt dagis och ny dagisväska

Idag hade vi första dagen på nya dagiset, det gick hur bra som helst. Skönt att se att vår kille är så trygg och lugn, resten av veckan så ska han vara själv men imorgon är det bara en timme, sen blir det mer och mer. Nästa måndag kommer han att ha sina vanliga tider.

Mamman har pysslat lite i helgen och gjort en dagisväska, var ju tvungen att använda flodhästtyget från ikea till något. Efter lite trixande så blev jag riktigt nöjd, förutom att jag måste bli bättre på att sy kantband, men man behöver ju inte titta så noga ;). Mönstret är efter den här, men med mina egna ändringar. Bilden är inte den bästa men man ser ju åtminstone hur den blev, gjorde ett näsduksfodral a´la Florin också i samma tyg, kan ju vara bra med näsdukar att torka lilla näsan efter dagis :D.
Dagisväska

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag

Är det idag och jag har tråkigt! Verkligen typiskt att när jag äntligen får sova så blir jag ännu segare. Förljande har jag lyckats med idag:
Har ringt G två gånger redan, kom inte ihåg att säga "glad alla hjärtans dag" förrän andra gången
Har lyckats värma lunch
Har suttit framför tv:n sen jag steg upp
Har ringt en vän och trackat henne i 50 min!
Har skickat två sms

Tror att jag känner mig extra seg just nu för att magen är så stor och tung, den trycker verkligen på lungorna, min domnade fläck gör riktigt pinont ibland och mycket sammandragningar som vanligt. Hade fram en liten munkjacka i stl 62 häromdagen och G konstaterade att den var galet liten, han undrade om I verkligen haft den? Japp svarade jag, och inte ens den första tiden för då var den för stor! Han kunde inte riktigt fatta att vi snart har en pyttebebis som kommer att rymmas i hans händer hos oss. Så för att påminna honom och mig själv så visar jag en undebar bild av I när han nog var som minst.

Några dagar gammal i pappas händer

Nä, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och böraj fila på en dagisväska till I, vi har ju inskolning på nya stället på måndag.

onsdag 13 februari 2008

Nattlig verksamhet

Har faktiskt sytt till mig själv, en hjärtevärmare. Eftersom jag inte hade tillräckligt med tyg fick den "dekorsömmar" men det gör faktiskt inget. Till fyllning använde jag grötris, funkar hur bra som helst. Denna ska få följa med till bb när det blir dags.


Tja what to do när man inte kan sova om nätterna? I går gjorde jag en pyjamas till I, blev riktigt nöjd också, speciellt som jag har gjort mönstret helt själv :). Byxorna är kanske i smalaste laget, men det funkar! Actionbild kommer senare ;).

måndag 11 februari 2008

Såå trött

Har jag varit idag! Det är som att all energi har försvunnit och kvar finns bara en enorm seghet. Skönt att jag hade massagebehandling i morse, behövde det verkligen, har fått lite mer ont på sistone speciellt i ena skinkan. Jag önskar verkligen att jag hade mer energi, är så sugen på att sy barnkläder nu när jag har fått mina mönster men när ska jag orka?

Sen när jag kom hem så upptäckte jag att det har kommit nya bristningar högt upp på magen, lite tråkigt men tyvärr inget att göra nåt åt. Har haft helknasiga mattider idag men så kan det gå när man är tokhungrig vid 10.30 och sen sover mellan 12.30-15.15. Lyckades i alla fall göra middag till familjen ikväll alltid nåt.

Det här är sista veckan för I på gamla dagiset, from nästa vecka är det nytt ställe, ny personal och nytt tänk som gäller. Vi var och hälsade på nya stället och det verkar faktiskt väldig bra det med, så vi hoppas att vi fattat rätt beslut nu.

Avslutar med en positiv tanke. I lördgas slog det mig hur fantastiskt det faktiskt är att vara gravid, alltså vilken ynnest det är att få bära ett barn, känna det växa och röra sig och sen får man en liten bebis som belöning. Det är ju helt magiskt! G blev väldigt glad att höra min tankar, tydligen är det första gången jag verkligen uttrycker mig positivt inför att vara gravid. Konstigt, jag har ju trott att jag har varit positiv, men nu är kanske första gången jag verkligen säger det. Känner mig så väldigt kvinnlig just nu och trots alla krämpor så njuter jag av att vara gravid.

fredag 8 februari 2008

Minisemlor

Japp, jag har bakat! Blev inspirerad av M:s supergoda hembakta semlor men eftersom jag egentligen inte bakar så fick det bli minisemlor, som jag fick tips från Kultingarna om. Här kommer en bild på de vi smaskade i oss igår kväll.


Lägger ut receptet om någon vill testa, man kan med fördel ta liiiite mer mjölk för att degen inte ska bli för torr.

Recept minisemlor
Deg:
75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
420 g (7 dl) vetemjöl eller vetemjöl special

Fyllning:
Mosa bullurskrap, mandelmassa och grädde, toppa med massa ganska löst vispad grädde.

Glöm inte att pudra över florsocker i slutet, ät och njut!

tisdag 5 februari 2008

Jobbigt beslut

Vi fick ett brev idag från kommunen där det står att vi fått dagisplats på montesoris nystartade avdelning, den ska öppna nu februari/mars. Det finns väldigt mycket fördelar med att tack ja till detta, vi får betydligt närmare till dagis, gångavstånd, vilket underlättar en hel del för mig sen med två barn, det är på väg till G:s jobb, vi gillar montesoritänket och där kommer det kanske att vara barn som bor lite närmare oss. Nackdelarna är ju att I har ett jättebra dagis, han trivs, personalen är bra och de har en sund och bra inställning. Så hur gör vi??

Jag får lite ont i magen av att måste fatta det här beslutet, är vi jättehemska föräldrar som sliter bort honom från ett ställe där han uppenbarligen trivs bara för att det blir enklare för oss? Eller är det kanske så att han är så pass liten att han anpassar sig och skulle stormtrivas på det nya stället också? Men tänk om han inte gör det, tänk om personalen på det nya stället är konstiga och han blir en ledsen kille, då förlåter man ju aldrig sig själv.

Fasiken, hur sjutton gör vi nu?