tisdag 23 september 2008

Lekparken

Isaac är fortfarande sjuk, han hostar väldigt mycket och på nätterna hostar han så han kräks. Men idag var vi till läkaren med honom, han har ingen infektion och vi fick hostmedicin utskrivet så nu ska han förhoppningsvis kunna sova bättre.

Trots att man är sjuk skadar det inte med frisk luft, så idag packade jag ihop mina barn och promenerade bort till lekparken på östermalm. Väl där fick vi lite trevligt sällskap, men i väntan på dom passade jag på att fota pojkarna med mobilen, blev riktigt fina bilder.

Sötaste bröderna

Lucas sitter på bordet

Lucas i snurren

söndag 21 september 2008

Dag 6

I morgon kommer älsklingen hem!!!

Idag har varit ganska bra, Isaac sov jätteläng i morse ända till åtta! Lucas vaknade vid halv sju, jag steg upp gav honom mat och sen var han nöjd med att ligga och leka så jag fick faktiskt slumra nästan en timme till. Ändå har jag varit så trött så trött idag, kanske för att jag vet att G kommer hem imorgon.

Vi tog det lugnt på förmiddagen, barnen sov lunch ganska sen och jag sov lite också. Sen gick vi iväg till lekparken på östermalm och träffade några vänner. Vi hade så tur att vi blev bjudna på middag också fick jag hjälp att se efter barnen, så skönt med ett till par ögon och en extra famn, TACK A och B!

Nu sover Lucas och Isaac ligger och hostar, jag sitter framför tv:n och har ont i huvudet som vanligt, hoppas det släpper snart. Jag ska försöka gå och lägga mig tidigt ikväll, men känner jag mig själv (och det gör jag ju :) så kommer jag att fastna i någon dålig film eller serie så klockan ändå blir alldeles för sent.

Skulle blogga om något mer men det försvann...

LÄNGTAR TILL I MORGON!!!

lördag 20 september 2008

Dag 5

Natten var riktigt hygglig, Lucas vaknade bara en gång och Isaac sparkades inte så mycket. Tyvärr så tyckte I att det var morgon 06.30 och när mamman inte ville vakan så väckte han lillebror så att båda kunde övertala mamma att stiga upp.

På morgonen kom fina fröken H hit igen så jag fick duscha, TACK! Desutom följde hon med oss och handlade så nu har vi så vi klarar oss tills pappan kommer hem. Måster ju berätta om ett telefonsamtal jag fick i morse också. Det var M som ringde för att kolla att jag var hemma, hon hade nämligen skickat maken att komma förbi oss med mat. Hon ville ju bjuda oss och när vi inte kan åka till dom så fick maten komma till oss, hur gulligt som helst! Sen vill jag bara förtydliga mig att operationen som jag nämnde i det här inlägget inte gäller någon av mina pojkar utan M:s lilla gullis Melvin.

Idag lyckades vi faktiskt sova luch alla tre, jätteskönt och välbehövligt men jag var nästan tröttare efteråt. Sen kom Lina, Anton och Emmeli och Ronja hit och gjorde oss sällskap. Vi lyxade med kinamat, mums! Det märktes att Isaac är sjuk, han ville leka men orkade inte riktigt. Som det ser ut nu så får han nog vara hemma från dagis på måndag, synd för jag hade sett fram emot att han skulle få vara där, både för hans och min skull. Men jag vill ju inte att han ska bli sjuk igen bara för att jag är trött.

Nu har jag däckat i soffan, har så jäkla ont i ryggen och i munnen har fått två blåsor i underläppen, blä! Längtar tills på måndag!

fredag 19 september 2008

Dag 4

Hurra! Febern har börjat ge med sig, Isaac har varit mycket piggare idag och kan har kunnat äta lite mat. Enda nackdelen är att de stunder han har varit piggare så har han trotsat en hel del, kanske mamma har daltat lite väl mycket med honom...Men det får man faktiskt när ens lilla älskling är jättesjuk, så det så! Nu hostar han nåt fruktansvärt men han är så duktig och tapper min lilla, stora kille.

Idag fick mamma lite vuxet sällskap också, vännen A kom över en stund och såg till att jag inte ble helt koko av att bara vara hemma med barnen ensam. Har insett att det inte är sunt att inte få träffa ändra vuxna.

Min räddning de här dagarna har varit sjalarna och Ergon, speciellt som att I inte har velat gå själv och har velat vara mycket i famnen. En av gångerna när jag skulle ner i tvättstugan hade jag Lucas i sjal på magen, Isaac i Ergo på ryggen och tvätten på axeln, gissa om jag kände mig som en packåsna.

Nätterna är fortfarande jobbiga, L vaknar flera gånger och är ganska stökig och I kommer över och snurrar och sparkas, men det är ändå ok. I natt när I låg brevid mig och snarkade så var det faktiskt tom lite mysigt.

Nu kan jag avslöja att min älskling har vunnit ett pris! Jag vill kalla det "best in show" men egentligen heter det "best presentation award", det är tydligen väldigt prestigenfyllt och sånt som man skriver i sitt CV. Hur som helst så är vi väldigt stolta över duktiga pappan! Isaac sa idag "mej yckom pappa", ganska så gullig, första gången jag hört honom säga att han tycker om någon annan, G blev jätteglad när jag berättad det.

Förhoppningsvis är vi så pigga att vi kan ta oss ut en sväng imorgon, hoppas, hoppas!

torsdag 18 september 2008

Dag 3

Isaac är jättesjuk :(. Jag minns faktiskt inte senast han var såhär dålig, det enda han orkar är att ligga på soffan och titta på film, såklart att mamma låter honom se på film. Han orkar eller vill knappt äta något, det blir lite nyponsoppa och vindruvor, han ville inte ens ha majskrokar. Lucas är inte riktigt bra han heller, snorar, snörvlar, rosslar och är småkinkig. Fast det ska sägas att för att vara så sjuka som de är så är de ändå snälla och goa, finaste pojkarna i världen!

Har pratat med G nu, han lyckades ringa och säga godnatt till I, lillkillen blev så glad! Det är så sköt att får prata med honom men samtidigt så längtar man ju ännu mer. Det var kul ändå att hör att presentationen gått väldigt bra på fredag får vi veta precis hur bra...

Jag tror jag går på någon konstig superväxel just nu. Är ensam med två små sjuklingar och ändå gör jag mer än någonsin, tvättar, tar up soporna, fixar med disken och allt typ samtidigt, hur är det möjligt? Fast jag misstänker att jag är så spänd för att jag vet att jag måste klara mig själv just nu, är nog därför jag har huvudvärk, så jag kan som inte slappna av och för att inte slappa så gör jag extra mycket. Sådär som barn gör när de är börjar vara trötta.

För jag är trött, jäkligt trött, vi sover inte så bra någon av oss på nätterna och på dagarna finns som inte möjlighet för mig att sova. Det enda positiva med att G är borta är att jag inser hur mycket jag egentligen uppskattar honom, jag bara försöka bli lite bättre på att visa det och försöka att inte glöma det mellan varven.

Nä, nu ska jag titta på idol och äta godis, det har jag förtjänat!

onsdag 17 september 2008

Dag 2

Idag har det gått sådär. Natten var inte så kul, L vaknaden vid 4-tiden och fick mat, sen ville inte han somna om. Tillslut la jag honom hos mig och han somnade faktiskt, då kom I över och väckte såklart lillebror. Sen sov inte någon av oss speciellt mycket resten av natten och vid 7-tiden tyckte I att jag hade sovit färdigt "mamma ova mer - skakandess på huvudet".

Stora sjuklingen har mest spenderat dagen i soffan framför en film. Ja, jag låter honom glo på film mest hela dagen, men det är bara för att han är sjuk och vi är ensamma. Lilla sjuklingen är ganska nöjd så läng han får vara i famnen och man pratar/gosar/leker/hoppar honom och allt samtidigt annars är det inte bra.

För att spä på saker lite så fick jag blixtrande huvudvärk idag vid 3-tiden, trots flera panodil och kaffe så har den inte släppt än. Borde väl försöka sova istället, men jag vill ju se mitt favvoprogram på tv och njuta lite av lugnet.

Tack och lov kom fina fröken H hit ikväll och hjälpte mig att se efter pojkarna så jag fick åka och handla lite. Hade först tänkt åka med dom men det hade bara inte gått. Var skönt att få komma bort lite också och får vuxensällskap. Desutom hjälpte hon mig med läggningen så det gick riktigt smidigt, båda pojkarna somande utan ett pip. Fast sen har I kommit upp två gånger, han sover inte så bra, har feber stackarn även fast han fått panodil.

Gullungen, jag la mig med honom en stund för att han skulle komma till ro igen. Precis när han höll på somna så rullade han upp mot mig och sträckt ut lillhanden, la den i min och kramade till. Gissa om mammahjärtat smälter!

Har pratat med älsklingen lite också, hurra för skype! Det var bra med honom men han var såklart trött. Jag håller tummarna för att presentationen som han ska hålla snart kommer att gå bra. Jag är så stolt över dig!

tisdag 16 september 2008

Dag 1

Tja, vad ska man säga... Dagen började ganska ok, vaknade innan barnen, steg upp, klädda mig och var ganska på banan. I vaknade, fick frukost, L vaknade och fick också frukost, vi var i god tid och det känndes helt ok. Promenerade bort till dagis och allt var frid och fröjd. Bestämde med en vän att gå på barnsången med våra små. Sen ringde A och ville ha lite kaffe, härligt med sällskap på morgonen!

Sen började det. Dagis ringer och meddelar att jag har en sjuk liten kille där. Tur att A var här så jag kunde lämna L. Hoppade på cykeln och trampade som en galning (behöver både ny cykel och bättre kondis). Hämtade en ledsen, snorig och febrig kille, vilken jäkla tajming!

Vi var i alla fall på stan en sväng så mamma fick lite hjälp och lunch i sig samt sällskap. Påväg hem somnade sen båda barnen, fast L vakande såklart när jag la ner honom. Sen har det varit ganska så kinkigt här hemma, var det inte den ena så var det den andra. Ingen middag borta blev det heller eftersom vi har förkylning, vill inte smitta ner kotten som snart ska opereras, desutom så vet jag inte om jag hade orkat få iväg oss alla ikväll.

Nu sover i alla fall den lilla och den stora håller på att somna, äntligen! Ärligt talat så förstår jag inte hur de som är ensamstående klarar sig?? Ja, ja, snart är en dag avklarad i alla fall.

söndag 14 september 2008

Snart ensam

Min älskling ska åka bort :(. På tisdag åker han till USA och blir borta en hel vecka! Måste faktiskt erkänna att jag är lite nervös över att vara ensam med pojkarna så länge och måsta ansvara för allt. Försöker intala mig redan nu i terapeutiskt syfte att andas, försöka ta det lungt, inte skrika och bli alltför arg och att man får vara lite sen och missar man en mellis/måltig så överlever man ändå!

Min plan är i alla fall att tvinga diverse kompisa att göra oss sällskap eller helt sonika bjuda in oss till andra så jag slipper vara själv. Tisdag är i alla fall räddad då ska vi tom bli bjudna på middag! (En måltid avklarad, check!)

Efter det är så himla synd om mig som måste klara mig utan G så länge så ska han få kompensera mig genom att shoppa lite där borta. Om det är mycket billigare så ska han få köpa mineralsmink åt mig. Ja, jag har provat ut nyanser och märken mm. Väljer mellan märkena i.d och Jane Iredale men jag lutar just nu åt i.d.

Idag har vi varit på kalas hela dagen, på morgonen fm var vi ute i Alvik och grattade O som fyllde 25 år och därmed kom upp i vår ruta "Ålder: 25-30". Därifrån åkte vi direkt till Björks och grattade A-H som fyller fyra. Lagomt till middag packade vi ihop hela famijen och åkte hem, tur att vi hade rester i kylen för vi var alla helt slut! Jag däckade på soffan innan barnen...

Nu ska vi se The Unit och passa på att mysa lite.

tisdag 9 september 2008

Sjalmamma

Ja, jag kanske borde visa att jag faktiskt är en sjalmamma. Bär ju Lucas en hel del, mer än jag gjorde med Isaac och nu bär vi ju aldrig honom. Fast i sommras när storskrutten var magsjuk så ville faktiskt han också åka sjal :D.

Lucas i omslutet på magen
Isaac i ryggsäck på ryggen
Saknar nästan mitt långa hår när jag ser den övre bilden... Sjalen är en Rebozo Mint om någon skulle undra :).

lördag 6 september 2008

Trött, lite bakis och fundersam

Japp igår blev det massa vin också sprättade vi änligen champangeflaska vi fick för att fira att Isaac föddes. Vi skulle egentligen ha druckit den förra sommaren när han fyllde ett men då hade ju redan Lucas flyttat in i min mage :D. G och polaren F var på afterwork så jag och grabbarna fick sällskap av F gulliga sambo och son. Hon hade med sig vin, tyckte mammorna förtjänade lite gott att dricka, så rätt, så rätt. Men tydligen var festen tråkig så männen kom hem redan vid 22-tiden, sen hade vi vin och chipsfest i vår temporära säng i vardagsrummet och klockan han bli 03!!! innan vi kom i säng.

Nu till mina funderingar:
Jag har kommit på att mitt skrivspråk har blivtit väldigt mycket sämre, hmmm, det jag tänker och formulerar i huvuet kommer som inte ut genom fingrarna. Väldigt frustrerande.

Varför är det så många som skiljer sig/separerar? Träffade en ytlligt bekant i lekparken idag som jag inte sätt på länge, plötsligt bara blurrar hon ur sig att de ska separera, blev helt tagen, de har ju två små flickor, 5 och 2 år...

Sen går mina tankar ut till två goda vänner som på helt olika sätt har det jobbigt just nu. Kramar till fina M och E, önskar jag kunde göra mer för er!

Japp mina tankar hoppar hej vilt, men ett funderingsstråk kan ju inte passera utan att man funderar lite på sex också. Eller snarare lust, känner inte alla lust till sina partners? Uppenbarligen färre än man tror (har varit och läst på ett forum), men jag har varit så naiv att jag trott att man inte väljer att leva med någon man inte känner lust till. Eller så resonerar i alla fall jag, tycker att passionen är så pass viktig att det måste finnas där, kanske inte varje dag, eller ens varje vecka ;) men i grund och botten!

Nu ska jag sluta svamla och mysa lite med min kära maken i vår vinfläckade och chipssmulade temporära säng :D!

onsdag 3 september 2008

Tillbaka till verkligheten

Ja nu är semestern slut för den här gången och sommaren verkar också vara över. Så nu har vi regn och rusk och grått och trist framför oss innan snön behagar komma.

Tack och lov har vi fått lite bättre dagistider, nu ska han vara där varje måndag och tisdag 8-14 och alla onsdagar 8-11. Är så glad att han kommer att få vara där tre dagar i veckan även om det blir lite stressigt på onsdagar. Men fördelen med att han börjar 8 är ju att G kan lämna honom.

Jag har en ny look också, vet inte om jag skrivit att jag klippt mig, hur som helst nu har jag nya glasögon också, så jag ser faktiskt ganska annorlunda ut. Bild? Näe, det är jag för blyg för ;).