torsdag 31 januari 2008

Bra torsdag

Har jag haft idag! Sov länge i morse efter enhel natts sömn = så skönt och så välbehövligt! Tog det lugnt, åt lunch med min man och var på ett väldigt givande möte. Idag var det jag som hämtade Isaac på dagis för första gången på månader och det gick jättebra, han blev riktig glad att se mig. Sen åte vi på VC för att han skulle få sin 1,5-års spruta, väl där hade vi en jättebra lekstund och när det var dags för själv sprutan så var han så duktig så duktig, sa inte ett pip, bara satt där och lät henne sticka honom. Barnmorskan sa tom: "nämen oj vad snäll och duktig han var!" :D. Stolt mamma som man är så svarade jag: "ja, jag vet han brukar alltid vara såhär snäll när han får sprutor".

Sen åkte vi och hämtade pappan för att åka och handla mat, det blev på Willys och vi handlade massor, så ska man hälsa på så bör man göra det nu för nu har vi nåt att bjuda på ;). Men då ni ha överseende med städkaoset som råder i vår lägenhet.

Till middag åt vi sushisallad, kan verkligen rekomenderas till de som gillar sushi men är lata som vi. Receptet/tipset kommer från goda vänner. Jag slänger ut vår variant om någon vill testa eller inspireras.

Sushisallad a lá iPods (4-5 pers)
I gurka
2 avocados
1 paprika (röd)
2 mörötter
2 pkt crabsticks
500g oskalade räkor/ 1 burk räkstjärtar i lake
1 burk kräftstjärtar
Grötris (mycket billigare än sushiris och minst lika bra :))
Risvinäger + socker
Wasabi, soja och inlagd ingefära efter tycke och smak (vi hade inte ingefära den här gången)

Koka riset, hacka alla grönakerna i ganska små tärningar, koka morötterna med lite ingefära (avnvände "kryddan") och salt innan. Hacka crabsticksen, skala räkorna och blanda alla ingredienser förutom riset en skål. Blanda det färdiga riset med risvinäger+socker. Färdigt att serveras, mums!

måndag 28 januari 2008

Lillskrutt

Här kommer en bild på vår älskade lillskrutt som än så länge busar i magen. visst är han fin?hjärta Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser den här bliden och känner hur han sparkar och rör sig.


Jag tror att den här kommer att bli lik pappa och inte alls se ut som sin bror som är lik mig. Ska bli så spännande att få träffa den här busungen som nästan aldrig är stilla, man kan ju alltid hoppas på att det tyder på att han bli lugn sen Very Happy.

fredag 25 januari 2008

Uppdatering + lite ikeatyger

Uppdaterar med med hur gårdagen slutade, vi åkte faktiskt upp till sunderbyn en sväng igår i snöstormen, allt är bara bra med bebisen och förlossningen är inte på G på något sätt, skönt! Fick prova akupunktur och det hjälpte i ca 10 minuter, sen kom smärtan tillbaka, dessutom gjordet det tokont att få! Misstänker att smärtan i magen bara försvann eftersom det gjorde så ont någon annanstans. Fick tejpade senapskorn på öronen efteråt för extra stimmulans, ena örat är jätteömt, men det får sitta så länge. Hade tänkt boka en återbesökstid, men tänker inte åka fram och tillbaka till sunderbyn om det inte hjälper mer än 10 minuter. Har bara vilat i dag och det verkar gå ganska bra, men är jag uppe en stund så börjar det göra ont. Förlylningen har slagit till med full kraft också men det är bara att härda ut.

Ifag tog jag tag i saken och ringde till läkaren, har varit så otroligt stressad på sistone över att sjukskrivningen går ut den sista januari och jag hade inte en återbesökstid förrän 7:e februari. Skulle ju ha blivit ett glapp på en vecka där jag dels skulle ha behövt påanmäla mig till arb.förmedlingen och desutom riskerat att FK skulle göra en ny sjukskrivning till ett nytt ärende. Nu slipper jag det! Behövde bara förklara läget för läkaren så sjukskrev hon mig februari ut, skönt!

Avslutar med lite bilder, som jag skrev så blev det ju en hel del från Ikea, bl a lite tyger, vet inte riktigt vad det ska bli av dom, men jag kunde inte låta bli, har kollat på det med flodhästarna lääänge och gillat! Det sista är till mitt hemliga projekt :D.

Barntyger och lakansväv
Till det hemliga projektet

torsdag 24 januari 2008

Edit:

Det gick visst inte så bra igår som jag trodde Sad. Jag lyckades faktiskt somna i går, i bra tid dessutom, men sov dåligt och vaknade till lite då och då av att jag hade ont i magen. Vid 04-tiden vaknade jag på riktigt av att det gjorde rejält ont i magen och jag hade sammandragningar också. G vaknade och undrade hur det stod till, lyckades stöna fram ett kvidande och att jag behövde panodil och brickanyl! Efter en liten stund bad jag G tappa upp ett varmt bad eftersom smärtan blev värre och värre. Det hjälpte en del, låg nog i en timme i alla fall. Har fortfarande ganska så ont, det kommer i vågor men magen är inte stenhård och jag har inga blödningar eller nåt sånt. Så det är ingen idé att kontakta sunderby, jag får helt enkelt försöka stå ut! Men släpper det inte på några timmar så ringer jag nog min bm och frågar om råd.

Dessutom så håller jag på att bli fökyld och mår illa, slå på den som redan ligger, gör det!

onsdag 23 januari 2008

Nu är vi fattiga!

Tack Marlene och Alva för en toppendag, nu är jag trött och nöjd!

Spenderade väl ungefär dubbelt så mycket som jag hade tänkt mig. Tur att jag hade fört över i överkant för annars hade jag fått lägga tillbaka grejjer Confused. Tyckte inte att jag plockade på mig så mycket men jag antar att en överfull kundvagn borde ha hintat lite om vart det var påväg. Nu var det ju inte bara mina saker i vagnen men ändå... Som tur var har jag en förstående make som tyckte jag hade handlat bra grejjer Very Happy.

Kan avslöja att jag köpte tyg som jag ska ha till ett lite hemligt projekt som kan bli bra eller anus, jag hopps såklart på bra. Kanske jag börjar i morgon och jag lovar att visa bild om jag får till det.

Skönt också att magen och ryggen pallade med. Visst har jag ont i ryggen nu och magen bråkar lite, men jag kunde ju och det är skönt!

tisdag 22 januari 2008

Imorgon bär det av!

Till IKEA med kompisen M och hennes dotter. Ska göra en lista ikväll på saker som vi behöver och sånt jag vill ha. Vi satsar på att vara där till 10 så vi ska hinna med lite shopping innan lunch. Ska bli jättekul!

Här hemma är det fortfarande sjukstuga, båda min grabbar är sjuka men den lilla är det nog sämst med. Han är verkligen hänglig, 39-40 graders feber, hostig, snoret rinner och lite gnällig.
Det blir ingen dagis på hela veckan, hopps bara att vi är friska till helgen, vi ska ju ha besök. Är han inte lite bättre imorgon eller rent av sämre så får jag förvarna att vi kanske måste ställa in.

Kunde inte sova inatt heller så det blev en shampoo-necessär i vaxdukstyg med foder. Jag gillar inte ha shampoo och sånt med övriga grejjer. Orkar inte fota just nu, bild kommer sen. Det var mycket krångligare än jag tänkt mig och jag gjorde en hel del tankevurpor så det var bara att sprätta och tänka om. Men slutresultatet blev jag nöjd med, kul att göra nåt till sig själv också.

måndag 21 januari 2008

Varför sova när man kan sy??

Igår natt kunde jag inte sova, inte på hela natten. Kan ju bero på att jag somnade på soffan 17.30 och vaknade vid 23.00 för att jag var hungrig och behövde på toa. Så jag bestämde mig för att sy istället. Fyra tygpåsar i ICA-kasse-modell blev det. Om man inte synar sömmarna så är jag riktigt nöjd, fast mest nöjd är jag att jag fick tummen ur och gjorde dessa. Nu kan vi sluta köpa plastpåsar som bara går sönder.

Dom är sydda enligt den här beskrivningen i loppistyger med foder.

Då och nu...

Japp nu kommer första ofentliga magbilden, lägger in en jämförelsebild på hur jag såg ut med Isaac vid samma tid. Skillnaden är inte så stor som det känns. Den här graviditeten är ju helt annorlund på alla sätt, men skönast är nog att jag inte gått upp lika mycket i vikt! Nu var jag ju i och för sig väldigt plussad när jag blev gravid men ändå, förhoppningsvis blir det inte lika mycket att arbeta bort sen.

Nu
Känner att jag verkligen börjar längta efter vår lilla bebis nu när jag ser magbilder. Vill ju inte att han ska komma än och ibland känns det jätteläskigt att vi ska få ett till barn, men det börjar rycka i näsan efter att få snussa bebis! Jag är så mycket mer förberedd på saker och ting nu, framförallt så vet jag ju hur jag inte vill ha det och förhoppningsvis hur vi ska undvika att det blir så.

Nästa vecka ska vi på spec.mv och träffa vår underbara Norea-sköterska för att börja skissa på en förlossningsplan. Är så glad att jag tog kontakt med dem och att jag fick just vår sköterska. Känner mig faktiskt förväntansfull inför förlossningen. Det kommer säkert att hinna ändras, men det är ändå skönt att jag kan känna så.

söndag 20 januari 2008

Sjuk lillkille

Vår lillkille har gått och blivt förkyld Sad, snorar, hostar och har feber. Såklart vaknade han tidigt i morse också och var väldigt gnällig, inte så poppis när mamman sovit dåligt och pappan aldrig riktigt får sova ut. Nu är det i alla fall lugnt, lillen sover, pappan sover och mamman har precis stigit upp Very Happy. Vi ska nog åka och handla när alla har vaknat och ätit/fikat.

Igår var vi som sagt på middag hos fröken Hägg, jättegott och trevligt, tack än en gång!

lördag 19 januari 2008

Helgen

Har än så länge varit väldigt bra. Igår hade vi middagsbesök av fru Munter och sötaste Spalvisen, desutom hade de med sig en sååååå god kladdkaka, tror det var det här receptet, ska prova själv sen.

Ikväll ska vi på middag till fröken Hägg, extra roligt eftersom det var så länge sedan vi fick umgås med henne. Sen ska det bli kul att få vara lite i hennes nya lägenhet och att bli bjuden på middag är ju inte fel det heller ;).

I morgon vet jag inte vad det blir, hoppas vädret är bättre, slask och blötsnö är inte så kul. Men vi ska nog ut till storheden och handla lite inför nästa helg när vi ska ha främande.

Ska försöka lägga ut en magbild också, kanske tom en jämföreslebild på hur jag ser ut nu och hur jag såg ut med Isaac. Tycker själv att magen ser helt annorlunda ut, men det kanske bara är jag...

torsdag 17 januari 2008

Present till mig!

Jag kunde inte hålla mig, har beställt en sån här till mig själv, tycker jag förtjänar det :D. Dessutom så behöver jag ju hjälp att strukturera upp mitt liv lite och jag behöver definitivt rutiner. Förhoppningsvis ska jag kunna hålla det när jag har något så fint till hjälp. Tyvärr så är jag inte säker på vilka färger det blir för jag gjorde beställningen i natt och var nog tröttare än jag trodde. Men jag tror den går i retro-stil. Bild kommer senare.

Väska till Isaac + tygfynd

Isaac gillar verkligen väskor just nu och extra förtjust verkar han vara i röda. Jag har en jättefin äppel-päppelväska som han gärna lånar och efter helgen har han burit omkring på en trasig (röd) vintetrakartong. Så ikväll tog jag tag i saken och sydde honom en alldeles egen liten röd väska, den är ganska kort och vid så han ska kunna lägga i och lätt nå grejjer. Tyvärr så är handtagen ganska små, jag tänkte att han skulle hålla den i handen, man egentligen så gillar han att sätta i armvecket, får kanske ändra sen.

Väskan
Sen måste jag ju visa mina tygfynd som gjordes idag. Var på stan med en god vän och hennes dotter, medans dottern sov knallade vi ner till röda korset och där hittade jag lite tyger. En massa roliga stuvbitar, inte så jättestora, men de räcker nog till någon tygkorg mm. Disney-tyget längst till höger vet jag inte vad det ska bli men det var lite gulligt. Också hittade jag ju ett fint påslakan som jag inte heller vet vad det ska bli för något. Allt detta för 25:- :).

Stuvbitar
Påslakan

tisdag 15 januari 2008

Ok, här kommer första bilden i bloggen

Det får bli på den virkade filten, den är gjord i ullgarnet Eskimo och storleken är ca B:65 cm, L: 85 cm. Är faktiskt riktigt nöjd, speciellt med tanke på att jag egentligen inte kan virka.

Vattengympa är inte bara för gamlingar!

Igår testade jag vattengympa för första gången i mitt liv och tänka sig, det gick riktigt bra! Magen höll sig lugn och fin, trots sprattlande med benen och vevande med armarna :). Jag var väl en sisådär 30 år yngre än de andra deltagarna, men vad sjutton det är en väldigt bra motionsform, speciellt om man är gravid, har foglossning och extremt mycket sammandragningar. Längtar till nästa vecka när jag har två tider inbokade :).

måndag 14 januari 2008

Alster

Jag borde verkligen ta mig i kragen och fota lite saker som jag har gjort. Vet inte riktigt varför jag inte vill/vågar. Mest handlar det väl om vågar, tycker att mina saker blir ok, men vet inte om jag vill att någon annan ska kunna se och bedömma, så bra är jag inte!

Hur som helst, sakerna jag funderar på att visa: den vågiga virkade filten, Julkläderna jag gjorde till sonen och nya blöjpåsen.

Saker som jag funderar på att göra: mera byxor, även åt bebisen, en mat/kladd jacka till sonen (han grisar alltid ner ärmarna när han äter och de som finns att köpa är ju jätteknäppa i modellen), dreggellappar/haklappar, en utvikbar skötbädd.

Blir så grymt imponerad och inspirerad när jag surfar runt i andra bloggar hos händig människor, vill också göra massa saker, men jag har inte riktigt inspirationen och energin just nu.

fredag 11 januari 2008

Sammandragningar

Är så jobbigt, har nyss kommit hem från sjukhuset. Åkte in i onsdags em för kraftiga sammandragningar och väldigt ont ( känndes precis som förvärkarna ). CTG:n visade på sammandragningar men livmodertappen var som tur var opåverkad. Fick ligga kvar för observartion och mer CTG. Fick brickanyl också eftersom det inte ville sluta.

Var kvar igår också för att se hur det funkade om jag var uppe och rörde på mig. Hade inte ont men fick sammandragningar så fort jag rörde mig. Fick brickanyl på kvällen eftersom magen inte ville slappna av och det trycker på.

Nu har jag alltså kommit hem, har fått brickanyl utskrivet och det känns lite bättre. Men det är så jobbigt att jag inte kan röra mig utan att jag ska få sammadragningar och magen blir stenhård, sen vill den liksom inte slappna av även fast jag sätter eller lägger mig ner.

Tur att jag redan är sjukskriven, men det är bara januari ut och för något annat, bebisen ska inte komma förrän i slutet av mars Sad . Känner inte direkt att jag vill "ställa mig till arbetmarkandens förfogande" den första februari...

Nä nu ska jag försöka vila lite innan mina grabbar kommer hem, längtar såååå efter den lilla, har ju inte sett honom på två dagar och missat två nattningar.